دماپويا دماپويا .

دماپويا

مقايسه مصرف برق كولر گازي با كولر آبي

مقايسه مصرف برق كولر گازي و كولر آبي به شما اين كمك را مي كند كه دستگاهي متناسب با نياز و اقتصادي انتخاب و خريداري كنيد. يكي از سوالات متداول در بين مصرف كنندگان در فصل گرما اين است كه كدام سيستم تهويه مطبوع داراي مصرف كمتر انرژي است و يا با انتخاب كدام دسته از كولرها مي توان ميزان مصرف خود را مديريت نمود به همين جهت ما قصد داريم در اين مقاله به شما يادآوري كنيم كدام سيستم ها داري چه ميزان مصرف انرژي هستند و براي ايجاد تهويه مطبوع در ساختمان با توجه به نوع كاربري و تعداد نفرات موجود در محيط از كدام كولرها استفاده كنيد. كولر آبي يا كولر گازي كدام كدام مصرفي كمتري دارد؟ اين سوال را مي توان با شروع معرفي هر دو كولر و همچنين قطعات موجود در آنها شروع كرد كه در واقع مصرف انرژي كولر برايندي از مصرف همه اجزاء موجود در آن است. در ادامه به ميزان مصرف برق كولر گازي و كولر آبي اشاره داريم.

عوامل موثر بر ميزان مصرف برق كولر آبي

براي بررسي و مقايسه مصرف برق كولر گازي و كولر آبي ابتدا نگاهي به نحوه عملكرد و عوامل تاثير گذار در مصرف انرژي كولر آبي داريم. كولر آبي يك سيستم تامين سرمايش است كه از آب براي خنك نمودن هواي موجود در محيط اطراف استفاده مي كند و در واقع علت نامگذاري اين گونه سيستم هاي سرمايشي به دليل تبخير آب و خنك كردن هوا به وسيله آن است. كولر آبي آب دريافت شده به واسطه پمپ را به درون پوشاله ها ارسال مي كند و در آنجا با برخورد به هواي گرم تبخير شده و با استفاده از اين مكانيزم، هواي خنك از طريق كانال هاي تعبيه شده در آن خارج مي گردند. همچنين مي توان گفت اين سيستم به شكلي طراحي شده است كه از قطعات الكتريكي محدودي براي عملكرد خود استفاده مي كند كه از سال هاي خيلي دور در خانه ها و اماكن اداري و تجاري مورد استفاده قرار گرفته و بر اساس طراحي و تكنولوژي خاصي هم عمل مي كند.
اما اگر بخواهيم از لحاظ قطعه شناسي قطعات پر مصرف اين دستگاه را معرفي نماييم مي توان به الكتروموتور و همچنين پمپ آب با هد استاتيكي مناسب اين دستگاه اشاره كرد كه هر كدام متناسب با ميزان عملكرد و زمان فعاليت داراي ميزان مصرف متغييري هستند همچنين اگر بخواهيم نوع عملكرد اين كولرها را بر اساس استفاده از مكانيزم هاي نوين مانند اينورتر و يا طراحي هاي جديدي كه منجر به كاهش استهلاك تسمه، پروانه و موتور مي شوند در نظر بگيريم ميزان مصرف اين سيستم ها بسيار متغيير است و به گريد مصرف انرژي كه شركت سازنده اين كولر و همچنين نوع استفاده اي كه مصرف كننده دارد بستگي دارد.

عوامل موثر بر ميزان مصرف برق كولر گازي

در مقايسه مصرف برق كولر گازي و كولر آبي با بررسي ويژگي ها و عملكرد كولر آبي، لازم است كه عملكرد اسپليت هاي گازي را نيز مورد بررسي قرار دهيم. اگر بخواهيم كولر گازي را به صورت بسيار ساده تعريف كنيم وسيله اي است كه با تبديل گاز به مايع و سپس مايع به گاز توليد سرما مي‌كند (گرما را مي‌گيرد) و همچنين عكس اين حالت را در زمستان براي توليد گرما انجام مي دهد. اين سيستم ها به دو دسته پنجره اي يا تك واحدي و اسپليت كه شامل دو يا چند واحد است تقسيم مي شوند. اسپليت ها داراي انواع مختلفي هستند كه مي توان آنها را به انواع ديواري، ايستاده، سقفي، كاستي تقسيم بندي نمود كه با توجه به نوع استفاده كاربر انتخاب و نصب مي شوند. كولرگازي پنجره اي كه از ديرباز بسيار متداول بوده و به دليل حجم و ابعاد كوچك براي فضاهاي گوناگون مورد استفاده واقع مي شود همينطور لازم به ذكر است كه محل نصب آنها در داخل قاب پنجره مي باشد كه در واقع اين كولرهاي نسل قديمي تر كولرهاي گازي هستند.معمولا نوع كولر هاي گازي قديمي بدليل نوع كمپرسور آنها ، داراي مصرف برق بيشتري نسبت به انواع ديگر كولر گازي مي باشند از لحاظ مصرف انرژي اسپليت ها را مي توان در نوع كم مصرف داراي سطح انرژي A كه مجهز به اينورتر مي باشند و نوع ديگر يا معمولي داراي سطح انرژيB تقسيم بندي نمود.
به همين دليل مي توان گفت كولرهاي گازي زيادي در بازار موجود است كه هر كدام داراي ميزان مصرف انرژي متغييري هستند در واقع اين محدوده تغييرات به دليل استفاده از قطعات گوناگون است كه ميزان مصرف آنها را دستخوش تغيير قرار داده است هرچقدر سيستم هاي موجود در درون كولر گازي بيشتر باشند ميزان مصرف كولر بالاتر مي رود مثلا در درون كولر گازي قطعات زيادي وجود دارند كه از اين دست موارد مي توان به كمپرسور، اواپراتور و كندانسور اشاره كرد كه در كنار فن داخلي و خارجي و همچنين دمپرهاي برقي كه موجب چرخش هوا در دورن محيط مي شوند از جمله اين موارد مي باشند.

كولر گازي برق كمتر مصرف مي كند يا كولر آبي

اما همانطور كه اشاره كرديم چطور مي توان فهميد كدام سيستم مصرف بيشتري دارد به همين منظور قصد داريم با انجام يك مقايسه ميزان مصرف برق كولر گازي و كولر آبي به اين مهم اشاره كنيم كه در اين مقايسه ميزان متوسط مصرف انرژي الكتريكي در يك كولر آبي و يك كولر گازي براي يك مدت زمان توسط كارشناسان اين امر اندازه گيري شده است و فرض كنيد شما 5 ساعت از يك كولر آبي در طول شبانه روز استفاده مي كنيد كه با اندازه گيري هايي كه انجام شده است ميزان مصرف برق اين دستگاه در طول يك ماه برابر با 60 كيلووات ساعت و همچنين با استفاده از يك كولر گازي در اين زمان مصرف انرژي الكتريكي كولر گازي به 375 كيلو وات ساعت خواهد بود كه اگر در اين مورد كولر آبي ترجيح داده شود مقدار مصرف انرژي الكتريكي كولر شما ( با كاركرد 5 ساعت در شبانه روز ) در طول يك ماه تقسيم بر 6 مي شود اگر ميزان مصرف برق شما با رعايت الگوي مصرف 100 كيلووات ساعت در طي ماه مي باشد، در واقع به زبان ساده تر مي توان گفت اگر به جاي استفاده از يك كولر گازي در طول يك ماه از يك كولر آبي استفاده كنيد ميزان مصرف برق شما هفت برابر كمتر مي شود.

مثلا اگر يك مصرف كننده در ماه هاي معمول سال و در نواحي غير گرمسيري كشور داراي الگوي مصرف برق 100 كيلو وات باشد، در ماه هاي گرم سال با 5 ساعت فعاليت در شبانه روزي ميزان مصرف آن در طول يك ماه برابر مي شود با
كيلو وات ساعت 60 = وات 60000 = 30 روز × 400 وات ×  5 ساعت
مصرف ماهانه ،كيلو وات ساعت ( KWH ) 160=100+60
حال فرض كنيد اين شخص به جاي استفاده ار كولر آبي از كولر گازي براي تهويه مطبوع ساختمان خود استفاده كند كه در اين زمان ميزان برق مصرفي براي اين شخص برابر است با
كيلو وات ساعت 325 =  وات 325000= 30 روز × 2500 وات × 5 ساعت
از اين گذشته استفاده از كولر آبي در مناطق گوناگون داراي محدوديت است كه به دليل وجود رطوبت زياد نمي توان از آن در مناطق شرجي مورد بهره برداري قرار داد.

 

 


برچسب: كولر،كولر گازي،مصرف كولر گازي،
امتیاز:
بازدید: 82
+ نوشته شده: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۱۷:۱۹ توسط:تيم فني مهندسي دماپويا موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :