دماپويا دماپويا .

دماپويا

راهنماي خريد بهترين داكت اسپليت

داكت اسپليت از رايج ترين سيستم هاي تهويه مطبوع است كه از مزاياي بسياري برخوردار مي باشد. اين سيستم يا عملكردي دوجانبه در تامين سرمايش و گرمايش، در چهار فصل سال كاربرد دارد. جهت تامين سرما، اين دستگاه از گاز مبرد و كمپرسور كمك مي گيرد و تامين گرمايش نيز با اتصال كويل آبگرم آن ممكن مي شود. داكت اسپليت از دو يونيت داخلي (هواساز) و خارجي تشكيل مي شود كه همان كندانسور آن است. يونيت خارجي در بيرون از محيط قرار مي گيرد تا گرما و صدايي كه حين عملكرد دارد، مخل آسايش كاربران آن نشود. محل قرارگيري هواساز نيز در سقف كاذب بوده و فضايي از محيط را اشغال نخواهد كرد. لذا به عنوان راهنماي خريد بهترين داكت اسپليت مي توان بيان كرد كه اگر قصد خريد سيستم تهويه مطبوع براي مكاني را داريد تا پنل داخلي ديده نشود و عمكرد دوگانه داشته باشد، مي توان داكت را انتخاب نمود. برندهاي متعددي اقدام به توليد و عرضه اين تجهيزات مي كنند تا پاسخگوي نياز بازار باشند.

مزيت خريد از برندهاي معتبر و موفق در كيفيت محصولاتي است كه ارائه مي كنند. در بازار رقابت توليدكنندگان به دنبال فروش بيشتر و اخذ سهم گسترده بازار اند و از اين رو همواره كيفيت محصولات را ارتقا داده و در تلاش اند تا با بهره گيري از به روزترين فناوري ها، راندمان دستگاه داكت اسپليت را افزايش دهند و رضايت خاطر آنان را جلب كنند. بنابراين همواره پيشنهاد مي شود تا خريد خود را از برندهاي شناخته شده و صاحب نام انجام دهيد تا علاوه بر موارد گفته شده از گارانتي و خدمات پس از فروش آن نيز استفاده نماييد. يكي ديگر از نكات مهم در خريد داكت اسپليت انتخاب ظرفيت هوادهي مناسب با محيط مورد نظر است؛ بدين منظور بايستي متراژ محيط در نظر گرفته شود و همچنين ميزان تردد در آن مكان، زخامت ديوار و تعداد پنجره ها نيز تاثيرگذار اند. ظرفيت هوادهي در سيستم تهويه مطبوع داكت اسپليت با واحد اندازه گيري BTU بر ساعت سنجيده مي شود كه نكته مهمي در خريد اين دستگاه مي باشد. بازه ظرفيت هوادهي داكت از 18000 الي 90000 بي تي يو در ساعت توليد و عرضه مي گردد تا نياز محيط هاي مختلف پوشش داده شود. ساختمان هاي تجاري، بيمارستان ها، اداره ها، آپارتمان ها، دانشگاه ها و ورزشگاه هاي بسته مي توانند از اين سيستم جهت تهويه مطبوع هوا بهره بگيرند. چنانچه شما عزيزان نيز قصد خريد اين محصول را داريد، مي توانيد به وبسايت دماپويا مراجعه كرده و جهت مشاهده مشخصات خريد و قيمت اقدام نماييد. ناگفته نماند كه كارشناسان فروش دماپويا نيز در تمامي ساعات اداري در خدمت شما عزيزان هستند تا با ارائه مشاوره رايگان، در تجربه بهترين خريد داكت اسپليت راهنمايي لازم را ارائه دهند.


برچسب: داكت اسپليت ، خريد داكت اسپليت، بهترين داكت اسپليت ، داكت اسپليت ارزان ، دماپويا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۰۶:۲۶ توسط:تيم فني مهندسي دماپويا موضوع:

مقايسه مصرف برق كولر گازي با كولر آبي

مقايسه مصرف برق كولر گازي و كولر آبي به شما اين كمك را مي كند كه دستگاهي متناسب با نياز و اقتصادي انتخاب و خريداري كنيد. يكي از سوالات متداول در بين مصرف كنندگان در فصل گرما اين است كه كدام سيستم تهويه مطبوع داراي مصرف كمتر انرژي است و يا با انتخاب كدام دسته از كولرها مي توان ميزان مصرف خود را مديريت نمود به همين جهت ما قصد داريم در اين مقاله به شما يادآوري كنيم كدام سيستم ها داري چه ميزان مصرف انرژي هستند و براي ايجاد تهويه مطبوع در ساختمان با توجه به نوع كاربري و تعداد نفرات موجود در محيط از كدام كولرها استفاده كنيد. كولر آبي يا كولر گازي كدام كدام مصرفي كمتري دارد؟ اين سوال را مي توان با شروع معرفي هر دو كولر و همچنين قطعات موجود در آنها شروع كرد كه در واقع مصرف انرژي كولر برايندي از مصرف همه اجزاء موجود در آن است. در ادامه به ميزان مصرف برق كولر گازي و كولر آبي اشاره داريم.

عوامل موثر بر ميزان مصرف برق كولر آبي

براي بررسي و مقايسه مصرف برق كولر گازي و كولر آبي ابتدا نگاهي به نحوه عملكرد و عوامل تاثير گذار در مصرف انرژي كولر آبي داريم. كولر آبي يك سيستم تامين سرمايش است كه از آب براي خنك نمودن هواي موجود در محيط اطراف استفاده مي كند و در واقع علت نامگذاري اين گونه سيستم هاي سرمايشي به دليل تبخير آب و خنك كردن هوا به وسيله آن است. كولر آبي آب دريافت شده به واسطه پمپ را به درون پوشاله ها ارسال مي كند و در آنجا با برخورد به هواي گرم تبخير شده و با استفاده از اين مكانيزم، هواي خنك از طريق كانال هاي تعبيه شده در آن خارج مي گردند. همچنين مي توان گفت اين سيستم به شكلي طراحي شده است كه از قطعات الكتريكي محدودي براي عملكرد خود استفاده مي كند كه از سال هاي خيلي دور در خانه ها و اماكن اداري و تجاري مورد استفاده قرار گرفته و بر اساس طراحي و تكنولوژي خاصي هم عمل مي كند.
اما اگر بخواهيم از لحاظ قطعه شناسي قطعات پر مصرف اين دستگاه را معرفي نماييم مي توان به الكتروموتور و همچنين پمپ آب با هد استاتيكي مناسب اين دستگاه اشاره كرد كه هر كدام متناسب با ميزان عملكرد و زمان فعاليت داراي ميزان مصرف متغييري هستند همچنين اگر بخواهيم نوع عملكرد اين كولرها را بر اساس استفاده از مكانيزم هاي نوين مانند اينورتر و يا طراحي هاي جديدي كه منجر به كاهش استهلاك تسمه، پروانه و موتور مي شوند در نظر بگيريم ميزان مصرف اين سيستم ها بسيار متغيير است و به گريد مصرف انرژي كه شركت سازنده اين كولر و همچنين نوع استفاده اي كه مصرف كننده دارد بستگي دارد.

عوامل موثر بر ميزان مصرف برق كولر گازي

در مقايسه مصرف برق كولر گازي و كولر آبي با بررسي ويژگي ها و عملكرد كولر آبي، لازم است كه عملكرد اسپليت هاي گازي را نيز مورد بررسي قرار دهيم. اگر بخواهيم كولر گازي را به صورت بسيار ساده تعريف كنيم وسيله اي است كه با تبديل گاز به مايع و سپس مايع به گاز توليد سرما مي‌كند (گرما را مي‌گيرد) و همچنين عكس اين حالت را در زمستان براي توليد گرما انجام مي دهد. اين سيستم ها به دو دسته پنجره اي يا تك واحدي و اسپليت كه شامل دو يا چند واحد است تقسيم مي شوند. اسپليت ها داراي انواع مختلفي هستند كه مي توان آنها را به انواع ديواري، ايستاده، سقفي، كاستي تقسيم بندي نمود كه با توجه به نوع استفاده كاربر انتخاب و نصب مي شوند. كولرگازي پنجره اي كه از ديرباز بسيار متداول بوده و به دليل حجم و ابعاد كوچك براي فضاهاي گوناگون مورد استفاده واقع مي شود همينطور لازم به ذكر است كه محل نصب آنها در داخل قاب پنجره مي باشد كه در واقع اين كولرهاي نسل قديمي تر كولرهاي گازي هستند.معمولا نوع كولر هاي گازي قديمي بدليل نوع كمپرسور آنها ، داراي مصرف برق بيشتري نسبت به انواع ديگر كولر گازي مي باشند از لحاظ مصرف انرژي اسپليت ها را مي توان در نوع كم مصرف داراي سطح انرژي A كه مجهز به اينورتر مي باشند و نوع ديگر يا معمولي داراي سطح انرژيB تقسيم بندي نمود.
به همين دليل مي توان گفت كولرهاي گازي زيادي در بازار موجود است كه هر كدام داراي ميزان مصرف انرژي متغييري هستند در واقع اين محدوده تغييرات به دليل استفاده از قطعات گوناگون است كه ميزان مصرف آنها را دستخوش تغيير قرار داده است هرچقدر سيستم هاي موجود در درون كولر گازي بيشتر باشند ميزان مصرف كولر بالاتر مي رود مثلا در درون كولر گازي قطعات زيادي وجود دارند كه از اين دست موارد مي توان به كمپرسور، اواپراتور و كندانسور اشاره كرد كه در كنار فن داخلي و خارجي و همچنين دمپرهاي برقي كه موجب چرخش هوا در دورن محيط مي شوند از جمله اين موارد مي باشند.

كولر گازي برق كمتر مصرف مي كند يا كولر آبي

اما همانطور كه اشاره كرديم چطور مي توان فهميد كدام سيستم مصرف بيشتري دارد به همين منظور قصد داريم با انجام يك مقايسه ميزان مصرف برق كولر گازي و كولر آبي به اين مهم اشاره كنيم كه در اين مقايسه ميزان متوسط مصرف انرژي الكتريكي در يك كولر آبي و يك كولر گازي براي يك مدت زمان توسط كارشناسان اين امر اندازه گيري شده است و فرض كنيد شما 5 ساعت از يك كولر آبي در طول شبانه روز استفاده مي كنيد كه با اندازه گيري هايي كه انجام شده است ميزان مصرف برق اين دستگاه در طول يك ماه برابر با 60 كيلووات ساعت و همچنين با استفاده از يك كولر گازي در اين زمان مصرف انرژي الكتريكي كولر گازي به 375 كيلو وات ساعت خواهد بود كه اگر در اين مورد كولر آبي ترجيح داده شود مقدار مصرف انرژي الكتريكي كولر شما ( با كاركرد 5 ساعت در شبانه روز ) در طول يك ماه تقسيم بر 6 مي شود اگر ميزان مصرف برق شما با رعايت الگوي مصرف 100 كيلووات ساعت در طي ماه مي باشد، در واقع به زبان ساده تر مي توان گفت اگر به جاي استفاده از يك كولر گازي در طول يك ماه از يك كولر آبي استفاده كنيد ميزان مصرف برق شما هفت برابر كمتر مي شود.

مثلا اگر يك مصرف كننده در ماه هاي معمول سال و در نواحي غير گرمسيري كشور داراي الگوي مصرف برق 100 كيلو وات باشد، در ماه هاي گرم سال با 5 ساعت فعاليت در شبانه روزي ميزان مصرف آن در طول يك ماه برابر مي شود با
كيلو وات ساعت 60 = وات 60000 = 30 روز × 400 وات ×  5 ساعت
مصرف ماهانه ،كيلو وات ساعت ( KWH ) 160=100+60
حال فرض كنيد اين شخص به جاي استفاده ار كولر آبي از كولر گازي براي تهويه مطبوع ساختمان خود استفاده كند كه در اين زمان ميزان برق مصرفي براي اين شخص برابر است با
كيلو وات ساعت 325 =  وات 325000= 30 روز × 2500 وات × 5 ساعت
از اين گذشته استفاده از كولر آبي در مناطق گوناگون داراي محدوديت است كه به دليل وجود رطوبت زياد نمي توان از آن در مناطق شرجي مورد بهره برداري قرار داد.

 

 


برچسب: كولر،كولر گازي،مصرف كولر گازي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۱۷:۱۹ توسط:تيم فني مهندسي دماپويا موضوع:

آبگرمكن چيست

آبگرمكن چيست. در اين مطلب از مجله دماپويا به معرفي اين سري از سيستم هاي گرمايشي و نحوه ي عملكرد آنها پرداخته ايم. دسترسي به آبگرم براي انجام امور روزانه از قبيل آشپزي، پخت و پز، استحمام و ديگر كارهاي رزمره از احتياجات افراد به شمار مي آيد. با توجه به اهميت اين موضوع روش ها و وسايل متعددي توسط بشر ابداع شده كه هريك عملكرد مختص به خود را دارا مي باشند. از بين سيستم هاي موجود مي توان به آبگرمكن اشاره داشت. اين سري از تجهيزات گرمايشي همانطور كه از نامشان پيداست آبگرم مصرفي مورد نياز را تامين مي كنند، اين تجهيزات طي يك فرايند و به كمك يك منبع انرژي براي افزايش دماي آب بهره مي برند. با فراهم كردن آبگرم آسايش و رفاه ساكنين را به ارمغان مي آورد. در ادامه به نحوه عملكرد و ساختار آنها پرداخته ايم.

آبگرمكن در انواع مختلفي طراحي و ساخته شده كه صرفنظر از نوع سوخت و موقعيت نصب آن به طور عمده همگي داراي ساختار و عملكردي مشابه هستند. نحوه ي گرم كردن آب در اين سري از تجهيزات گرمايشي به اين صورت است كه از طريق مصرف سوخت و ايجاد شعله حرارت لازم براي گرم كردن آب ورودي به دستگاه را فراهم مي كنند. آب سرد ورودي به آبگرمكن با عبور از مبدل حرارتي كه روي شعله تعبيه شده گرم شده و حرارت لازم را بدست مي آورد. داخل مبدل لوله هاي مارپيچ از جنس مس قرار گرفته كه با عبور آب سرد از داخل كويل گرم مي گردد. شير پيلوت بكار رفته در آبگرمكن نيز به طور دائم به صورت شعله كوچك روشن ميماند، و اگر شير داخل دستگاه نباشد فضاي داخل آبگرمكن با گاز پر شده و امكان انفجار درون محفظه آبگرمكن وجود دارد.


انواع آبگرمكن از نظر نوع سوخت و موقعيت نصب

با شرح نحوه عملكرد و ساختار اين تجهيزات ميتوان پاسخي براي سوال آبگرمكن چيست در اختيار داشته باشيد. با توجه به كاربرد گسترده اي كه اين محصولات در مصارف خانگي و صنعتي دارند، انواع مدل هاي آبگرمكن با موقعيت نصب هاي ديواري و ايستاده طراحي و ساخته مي شوند. به طور كلي نحوه عملكرد همگي اين سيستم ها يكسان است و تنها تفاوتي كه دارند نوع مصرف سوخت آنها مي باشد. آبگرمكن ها در انواع مدل نفتي، گازي، برقي، خورشيدي در ظرفيت هاي متفاوت توليد و در بازار موجود مي باشند، با توجه به تنوع در برندهاي موجود شايد انتخاب بهترين مارك آبگرمكن كمي دشوار به نظر برسد، به همين منظور گروه فني مهندسي دماپويا در مقاله اي به معرفي بهترين آبگرمكن موجود در بازار پرداخته كه با مراجعه به اين صفحه ميتوان خريدي بهينه و مقرون به صرفه از بهترين برندهاي موجود در بازار را تجربه نماييد. در ادامه به ويژگي هريك از مدل هاي آبگرمكن اشاره خواهيم داشت. 
آبگرمكن نفتي : از قديمي ترين مدل هاي آبگرمكن نوع نفتي آن مي باشد. در گذشته هاي دور به علت دسترسي راحت به نفت، آبگرمكن هاي موجود از طريق مصرف و سوخت نفت شعله موردنياز براي دستگاه را فراهم مي كند. و نفت در اين سيستم ها به عنوان منبع انرژي است. نحوه ي ساختار آبگرمكن نفتي به اين صورت است كه با عبور نفت از كاربراتور توسط لوله هاي رابط به محفظه احتراق منتقل مي شود. در محفظه ي احتراق هوا از يك روزنه وارد شده و از تركيب هوا و سوخت شعله ايجاد مي شود. با ايجاد شعله و گرماي حاصل از سوختن نفت، آب ورودي به دستگاه گرم مي گردد.
آبگرمكن گازي : با توجه به دسترسي و توزيع شبكه گازرساني در تمام نقاط كشور، در حال حاضر يكي از رايج ترين مدل هاي آبگرمكن موجود در بازار مدل گازي مي باشد. منبع سوخت در اين مدل آبگرمكن گاز است. يكي از مهمترين قطعات بكار رفته در اين تجهيزات ترموستات مي باشد، ترموستان دما و فشار دستگاه را كنترل و در حد نرمال نگه مي دارد. شير پيلوت تعبيه شده در دستگاه با روشن نگه داشتن شعله مشعل از افزايش ميزان گاز و خطر انفجار در آن پيشگيري مي كند. آبگرمكن هاي گازي در مدل ديواري و زميني در ظرفيت هاي متفاوت طراحي و در بازار موجود مي باشند. با توجه به كاربرد گسترده اين سري از سيستم هاي گرمايشي شركت هاي بسياري در خصوص طراحي و ساخت انواع مدل هاي آبگرمكن در حال فعاليت مي باشند. از معتبر ترين برندها مي توان به آبگرمكن بوتان اشاره داشت. كه مطابق جديدترين تكنولوژي هاي روز دنيا طراحي و ساخته شده اند.

آبگرمكن برقي : نوع پيشرفته و مدرن آبگرمكن ها مدل الكتريكي و يا برقي مي باشد. اين مدل از آبگرمكن نيز در دو نوع ديواري و ايستاده طراحي و ساخته مي شود. منبع انرژي در اين تجهيزات انرژي الكتريكي است. قطعه اي كه در اين تجهيزات نقش كليدي و مهمي ايفا مي كند، المنت هاي داخل دستگاه مي باشد. با اتصال دستگاه به برق و عبور جريان الكتريكي المنت هاي تعبيه شده درون آبگرمكن گرم شده و حرارت لازم براي گرم كردن آب را فراهم مي كند. به دليل هزينه هاي مصرفي برق در كشورمان، استفاده از اين مدل آبگرمكن در مكان هايي كه ميزان مصرفي آب بالا است توصيه نمي شود. به طور معمول از آبگرمكن هاي برقي در مغازه ها، ارايشگاه ها، بيشترين كاربرد را دارد. از برندهاي معروف مي توان به آبگرمكن آزمون اشاره داشت.
آبگرمكن خورشيدي : از ديگر مدل هاي آبگرمكن كه نوع پيشرفته و مدرن اين تجهيزات به شمار مي آيد، ميتوان به آبگرمكن خورشيدي اشاره داشت. اين مدل از آبگرمكن بدون هيچ مصرف انرژي و تخريب محيط زيست با دريافت حرارت از نور خورشيد، گرماي لازم براي آب را تامين مي كند. نحوه ي ساختار آبگرمكن خورشيدي به اين شكل است كه از طريق كلكتورهاي خورشيدي انرژي نور خورشيد را جذب و آب منبع را گرم مي كنند. از آبگرمكن هاي خورشيدي مي توان در مناطقي كه طول روز بيشتري دارند بيشترين كاربرد را دارد.


مزاياي استفاده از آبگرمكن

تنوع در موقعيت نصب و ابعاد در اين سيستم ها اين امكان را فراهم كرده كه با توجه به نياز و متناسب با شرايط محيط يكي از مدل هاي موجود را نصب و اجرا نمود. مدل هاي مخزن دار به دليل ذخيره آب در ساختمان هايي كه با قطعي و يا افت فشار آب مواجه هستند مي تواند گزينه ي مناسبي باشد. با توجه به ساده بودن ساختار و قطعات بكار رفته در اين تجهيزات ميتوان گفت كمترين ميزان استهلاك و خرابي را به همراه دارند، و از دوام بالايي برخوردار مي باشند. آبگرمكن هايي كه با كمترين ميزان فشار آب قادر به تامين آبگرم مورد نياز ساختمان هستند.

 


برچسب: آبگرمكن،آبگرمكن چيست،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۰۰:۰۵ توسط:تيم فني مهندسي دماپويا موضوع:

مشعل چيست و اجزاي تشكيل دهنده آن

در اين مطلب از مجله دماپويا به معرفي مشعل، اجزاي مشعل و انواع آن اشاره داريم. مشعل از سري تجهيزا گرمازا هستند كه از طريق ايجاد شعله گرماي لازم براي ساير وسايل و تجهيزات را تامين مي كنند. با توجه به كاربرد موثري كه در صنايع مختلف دارند در مدل هاي متنوعي نيز طراحي و ساخته مي شوند كه در ادامه به طور كلي به ساختار و نحوه عملكرد اين سيستم ها پرداخته ايم.شايد براي شما هم سوال شده كه مشعل چيست و چه كاربردي دارد. دستگاهي كه از طريق تركيب معيني از هوا با سوخت، انرژي سوخت را به انرژي گرمايي تبديل مي كند، مشعل گويند. اين تجهيزات از طريق مصرف سوخت شعله ايجاد كرده، و حرارت و گرماي ايجاد شده را از طريق جابه جايي و تابش به محيط اطراف منتقل مي نمايد. با توجه به آنچه گفته شد مشعل ها وظيفه ي تامين و ايجاد گرمايش را به عهده دارند. از كاربردهاي مشعل مي توان به منظور گرم كردن مايعات ناقل حرارت، حرارت دهي مستقيم در پخت و پز، تامين حرارت و گرما براي خشك كردن محصولات، تبديل آب به بخار نام برد. يكي از متداول ترين سيستم هاي كه مشعل در آن نقش مهمي ايفا مي كند مي توان به عنوان موتور احتراق در بويلر ها اشاره داشت. در ادامه به اجزاي مشعل و انواع آن و همچنين بررسي سوخت مصرفي عملكرد و ويژگي هاي آن پرداخته ايم.


اجزاي تشكيل دهنده مشعلهمانطور كه اشاره شد مشعل وظيفه ي تامين گرمايش و حرارت براي انجام امور مختلف و ايجاد گرما براي ساير سيستم هاي گرمازا را به عهده دارد. اين سري از سيستم هاي گرمايشي از كنار هم قرار گرفتن اجزا و قطعات ريز و درشتي تشكيل شده است كه هريك عملكرد مختص به خود را دارا مي باشد، و نحوه ي كاركرد هريك روي عملكرد كلي دستگاه تاثيرگذار است. با توجه به كاربرد گسترده ي اين محصولات در صنايع مختلف كارخانه هاي متعددي در خصوص طراحي و ساخت انواع مدل هاي مشعل در حال فعاليت هستند و سالانه ميليون ها دستگاه توليد روانه بازار رقابت مي كنند، از برندهاي مطرح و معتبر بازار مي توان به مشعل ايران رادياتور اشاره داشت كه مطابق جديدترين تكنولوژي هاي روز دنيا طراحي و ساخته مي شوند. در ادامه به اجزاي مشعل و انواع آن اشاره خواهيم داشت.
شير قطع كننده دستي : براي بررسي اجزاي مشعل و انواع آن ابتدا به قطعات بكار رفته در اين دستگاه اشاره داريم. يكي از اجزاي بكار رفته در مشعل شير قطع كننده مي باشد كه در ابتداي خط گاز قبل از اتصال شير گازي به سيستم نصب مي شود. نحوه ي عملكرد قطع كننده دستي به اين صورت است كه با بستن اين شير، جريان گاز به تمامي سيستم قطع مي شود. و از اين طريق مي توان دستگاه جدا نمود. كاركرد اين قطعه بايد 5/1 برابر حداكثر فشار تغذيه باشد
فيلتر : از ديگر اجزاي مشعل مي توان به فيلترها اشاره داشت. اهميت استفاده از فيلتر در اين تجهيزات به اين دليل است كه با شروع بكار مشعل و جريان گاز و احتراق مقداري ناخالصي و ذرات ريز وارد دستگاه مي شود. زمانيكه مشعل داراي فيلتر باشد، از نفوذ ذرات خارجي، ذرات ريز خارجي به داخل مشعل مانع بعمل مي آورد. به طور معمول فيلترهايي كه در اين سري از تجهيزات گرمايشي بكار گرفته مي شود از جنس پلي پروپلين تهيه مي گردد. پد هاي فيلتر داراي منافذي كوچك تر از 50 ميكرون است، كه يكبار مصرف بوده و لازم است كه به صورت دوره اي و مرتب نسبت به تعويض و يا تميز كردن آن اقدام نماييد.
شير برقي : از ديگر اجزاي مشعل مي توان به شير برقي اشاره داشت. اين شير از جنس آلومينيوم ساخته مي شود، داراي يك سيم پيچ است كه با ايجاد جريان برق سيم پيچ همانند يك ميدان مغناطيسي عمل كرده و هسته آهني به ديسك جذب مي شود، و آن را به سمت بالا مي كشد، در نتيجه مسير جريان گاز باز مي باشد. زمانيكه جريان برق قطع شود، جريان مغناطيسي از بين رده و ديسك مجددا به سمت پايين بر مي گردد، و مسير ورودي گاز مسدود مي گردد.
رله كنترل : از ديگر قطعات و اجزاي مشعل مي توان به رله كنترلي اشاره داشت. اين قطعه همانطور كه از نامش پيداست وظيفه ي كنترل و اعمال فرمان ورودي و خروجي به دستگاه را به عهده دارد. همچنين به كمك رله كنترلي ميتوان هر نوع ايراد و خطاي به وجود آمده در دستگاه را شناسايي و نسبت به رفع آن اقدام نمود. تمامي فرمان هاي دستي، اتوماتيك، نيمه اتوماتيك ابتدا به رله اعمال شده و از اين طريق فرمان براي ادامه كار مشعل اعمال مي شود.
الكتروموتور : از ديگر اجزاي مشعل كه نقش مهمي در اين سيستم ايفا مي كند الكترومور آن مي باشد. اين قطعه به عنوان نيروي محركه در اين سيستم ها عمل كرده و با حركت مستقيم پروانه يا همان فن هواي مورد نياز براي تشكيل شعله و احتراق را تامين مي كند. همچنين از ديگر وظايف الكتروموتور موجب چرخش پمپ سوخت مي گردد.


فن با پروانه هوا : يكي ديگر از اجزاي مشعل ها مي توان به فن يا پروانه هوا اشاره داشت. به طور معمول فن هاي بكار رفته در اين سيستم ها از نوع گريز از مركز بوده و روي محور الكتروموتور نصب مي گردد. با روشن شدن دستگاه و دريافت انرژي از الكتروموتور پروانه شروع به چرخش كرده و هوا را با سرعت و فشار بيشتري منتقل مي نمايد.
دمپر تنظيم هوا : از ديگر اجزاي مشعل دريچه تنظيم هوا مي باشد. بكار بردن اين قطعه در مشعل از اتلاف و هدررفت انرژي مانع بعمل مي آورد. نحوه ي عملكرد دمپرهاي تنظيم هوا به اين صورت است كه به صورت خودكار با روشن شدن مشعل باز شده و زمانيكه دستگاه خاموش شود دمپر نيز به صورت بسته قرار مي گيرد. كه همين امر موجب شده هواي گرم ايجاد شده درون دستگاه به سرعت به بيرون منتقل نشود، و به اين ترتيب از اتلاف انرژي مانع بعمل مي آورد.
ترانس جرقه : از ديگر اجزاي مشعل مي توان به ترانس جرقه اشاره داشت. نحوه عملكرد ترانس جرقه به اين صورت است كه با بالابردن دماي سوخت و هوا در زمان استارت و شروع احتراق، مخلوط هوا و سوخت سريع تر به نقطه اشتعال رسيده و شعله تشكيل مي شود. در واقع ترانس جرقه با ايجاد ولتاژ بالا در دوسر خروجي مي تواند جرقه ي قدرتمندتري ايجاد كنه كه در نهايت موجب مخلوط هوا و سوخت مي گردد.
الكترود جرقه : از ديگر اجزاي مشعل الكترودهاي جرقه مي باشند، نحوه ساختار اين قطعه به اين صورت است كه از يك عايق سراميكي و ميله ي فلزي از جنس آلياژ نيكل كروم تهيه شده، الكترودها بين جرقه زن قسمت فلزي مشعل قرار گرفته است. وظيفه ي آنها ايجاد جرقه و عاملي براي روشن كردن سوخت و هوا مي باشد.
انواع مشعل از لحاظ سوخت همانطور كه اشاره شد با استفاده از مشعل مي توان حرارت و گرمايش موردنياز در مصارف مختلف را تامين نمود. با توجه به اهميت و كاربرد گسترده ي اين تجهيزات و نياز در مصارف مختلف بنابراين كمپاني ها و شركت هاي سازنده اين تجهيزات را با مصرف سوخت متنوع طراحي و روانه بازار رقابت مي كنند. كه با توجه به دسترسي سوخت و موقعيت محل مي توان يكي از مدل هاي مشعل را مورد استفاده قرار داد. بعد از بررسي اجزاي مشعل به معرفي انواع مشعل پرداخته ايم.

مشعل گاز سوزي

كي از انواع مشعل كه كاربرد گسترده اي نيز دارد ميتوان به مدل گازي آن اشاره داشت. با توجه به دسترسي راحت به گاز طبيعي در اكثر نقاط، يكي از پركاربردترين مدل مشعل از نوع گازي مي باشد. مشعل گازي براي احتراق و تشكيل شعله از سوخت گاز طبيعي بهره مي برد. سوخت مورد نياز اين سري از سيستم هاي گرمايشي توسط شير برقي تنظيم و كنترل مي شود. مدل گازسوز براي احتراق سوخت نياز به هواي دارند كه اين هواي لازم توسط دمنده اي كه روي محور موتور قرار دارند تامين مي شوند و همچنين ميزان اين هوا توسط دمپر هوايي كنترل مي شوند.

مشعل گازوئيل سوز

از ديگر انواع مشعل مي توان به مدل گازوئيلي اشاره داشت. مشعل هاي گازوئيلي همانطور كه از نامشان پيداست با مصرف گازوئيل شعله ايجاد مي كند. نحوه ي عملكرد اين مدل مشعل به اين صورت است كه با روشن شدن موتور و چرخيدن پروانه هواي مورد نياز براي احتراق تامين مي گردد. يكي از مزيت هاي اين مدل مشعل اينست كه در مناطقي كه دسترسي به گاز طبيعي وجود ندارد مي توان با استفاده از مدل هاي گازويئلي گرما و حرارت مورد نياز مدار را تامين نمود. 

مشعل مازوت سوز

از ديگر انواع مشعل مي توان به مدل مازوت سوز اشاره داشت. اين مدل از مشعل داراي راندمان و ايمني بالا و صداي كم مي باشند، همچنين به راحتي قابل نصب و اجرا هستند. نحوه ي ايجاد شعله در مشعل هاي مازوت سوز طي فرايند پودر كردن سوخت انجام مي شود، كه براي انجام اين فرايند نياز به انرژي دارد. انرژي لازم ابتدا از طريق پمپ به صورت فشار وارد سيستم مي شود، از مدل هاي مازوت سوز مي توان در كارخانجات توليد كيك و شيريني، ديگ هاي روغن و ساير مصارف صنعتي مورد استفاده قرار مي گيرد.

مشعل دوگانه سوز

يكي از پركاربردترين انوع مشعل مدل دوگانه سوز مي باشد. از ويژگي هاي اين محصولات مي توان به قابليت ايجاد شعله از طريق مصرف سوخت گاز و گازوئيل داشت. از مزاياي اين مشعل هاي دوگانه سوز مي توان به اين مورد اشاره داشت كه در صورت در دسترس نبودن يكي از سوخت ها مي توان با جايگزين كردن سوخت دوم، سوخت مورد نياز مشعل را تامين نمود. از مدل هاي دوگانه سوز به دليل استفاده از دو نوع سوخت گاز و گازوئيل براي كارخانجات، اداري و ساختمان هاي مسكوني استفاده مي شود .


برچسب: مشعل،مشعل چيست،اجزاي مشعل،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۴۴:۴۰ توسط:تيم فني مهندسي دماپويا موضوع:

شير گاز پكيج چيست

در اين مطلب قصد داريم شير گاز پكيج و ميزان اهميت آن در اين نوع از تجهيزات را بررسي و مورد بحث قرار دهيم. پكيج، يكي از متداول ترين نوع سيستم هاي گرمايشي در صنعت تاسيسات ساختمان بشمار مي آيند. امروزه به دليل مزاياي اين دستگاه ها، در اكثر ساختمان هاي مسكوني و اداري به جهت تامين آبگرم مصرفي و آبگرم مورد نياز سيستم هاي گرمايشي مانند رادياتورها از انواع پكيج استفاده مي كنند. با توجه به نياز بازار سازنده هاي بسياري در دنيا انواع پكيج با سطح كيفيت متنوع توليد و روانه بازار رقابت مي نمايند. يكي از پركاربردترين اين نوع سيستم هاي گرمايشي كه راندمان بالايي دارد و فضاي كمي اشغال مي كند پكيج ديواري است. پكيج ها داراي اجزاي ريز ودرشتي هستند از هماهنگي بين اين قطعات سيستم پيچيده پكيج بوجود مي آيد. زمانيكه پكيج و قطعات آن به درستي كار كنند مي توان بيشترين كارايي را از آنها داشت.

يكي از قطعاتي كه در پكيج هاي ديواري بكار رفته شير گاز پكيج است. اين شيرها با برق 220 ولتاژ تغذيه مي كنند و داراي جنس آلومينيومي مي باشند. وظيفه ي اصلي و مهم شير گاز پكيج تنظيم قطع و وصل شدن جريان گاز است. شير گاز در زير محفظه احتراق قرار مي گيرد و شامل دو شير برقي مي باشد، ميتوان گفت نقش آن تنظيم كوتاه و بلندي شعله (ماژوله كردن) به طور پيوسته است. وجود شير گاز جريان گاز به مشعل را كنترل كرده و در صورت بروز هرگونه خطا و مشكل عملكرد مشعل را متوقف مي كند به عبارتي اين قطعه ايمني پكيج را تضمين مي نمايد. شير گاز شامل 3 بوبين مي باشد كه يكي از آنها بوسيله برق 12 ولت و دوتاي ديگر برق 220 ولت كار مي كنند كه به آن شير برقي گاز پكيج نيز گويند. از طرف برد الكتريكي تغييرات جريان الكتريكي به شير گاز، ميزان جريان گاز مشعل را كم و زياد مي كند.

تنظيم شير گاز پكيج

همانطور كه اشاره شد وظيفه ي شيرگاز پكيج تنظيم و كنترل گاز مشعل پكيج است. تنظيم شير گاز پكيج به سه روش چشمي، مكانيكي و تنظيم از صفحه كليد قابل اجرا است. در روش چشمي مي بايست حداكثر ارتفاع شعله با مبدل حرارتي بين 2 الي 3 سانتي متر باشد، و فاصله با سطح مشعل 1 تا 2 سانتي متر رعايت شود. در روش مكانيكي لازم است كه با استفاده از ابزار مناسب يعني آچار و پيچ گوشتي و فشار سنج ميزان گاز خروجي روي شير گاز پكيج را تنظيم نمود. روش ديگر در اين خصوص اين است كه با استفاده از پنل و صفحه نمايش دستگاه ميزان استاندارد را مشخص نمود. براي تست شير برقي گاز پكيج مي بايست شلنگ ورودي گاز اصلي را جدا كرده و دستگاه را روي حالت زمستانه و يا تابستانه روشن كنيم، زمانيكه جرقه زن وارد عمل شد، در شلنگ فوت ميكنيم اگر مسير باز باشد به اين معني است كه بوبين اصلي سالم است. بايد توجه داشت كه گاهي اوقات شير گاز پكيج سالم است اما وارد عمل نمي شود در اين صورت لازم است موارد ديگر از جمله گرفتگي شلنگ، بسته بودن شير گاز، گرفتگي توري ويا صافي گاز را نيز بررسي نمود.


برچسب: پكيج،فشار پكيج،شير گاز پكيج،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۱۱:۲۰ توسط:تيم فني مهندسي دماپويا موضوع: